page_banner

Интелигентен робот за инспекција на патрола

Роботот за патрола на отворено и откривање

Опремен со независно развиен контролен модул за автоматско планирање на патеката, интелигентниот патролен робот може да патролира на одредени места во редовни интервали и да чита снимки во одредени инструменти и области.Овозможува соработка и интелигентна инспекција и патрола со повеќе роботи, како и далечинско беспилотно следење за да помогне во донесувањето одлуки во такви индустриски сцени како што се електрична енергија, нафта и петрохемија, афера со вода и парк.

страница
Страна за роботи за интелигентна патролна инспекција

Карактеристики

Планирање на маршрутата

Целосните интелигентни решенија за патролна инспекција кои ги интегрираат роботот, системот за следење зад сцената, далечинскиот централизиран систем за контрола и системот за собирање микро-времето во просторијата за полнење на роботите.

Автоматска навигација

Користете саморазвиен контролен модул за автоматско планирање на маршрутата, Планирајте ја најсоодветната рута;автоматско позиционирање, Автоматско спроведување на задачите.

Автоматско полнење

Автоматско полнење на ниско ниво на батерија, без рачна интервенција

Интелигентен робот за инспекција на патрола

Патролна инспекција на мисијата

Автоматски имплементирајте ги задачите за инспекција на патрола во трафостаницата и снимајте ги информациите за статусот на секој уред.

Патролна инспекција на мисијата

Автоматска анализа на податоци

Автоматски анализирајте ги информациите за опремата и алармот за абнормални услови

Автоматска анализа на податоци

Спецификации

Димензии 722*458*960 (мм)
Тежина 78 кг
Оперативна моќност 8h
Оперативни

Услови

Амбиентална температура: -10°C до 60°C/Амбиент

влажност: <99%;Оцена на заштита: IP55; може да се користи во слаби дождливи денови

Резолуција на видлива светлина

Инфрацрвена резолуција

1920 x 1080/30X оптички зум
Режим на навигација 640 x 480/Точност>0,5°C
Режим на движење 3D LIDAR навигација без патека, автоматско избегнување пречки
Максимална брзина на возење Управување при одење право и марширање напред;управување во место;преведување, паркирање 1,2 m/s (Забелешка: максимална брзина на возење во далечински режим)
Максимално паркинг растојание 0,5 m (Забелешка: максимално растојание на сопирање при 1 m/s брзина на движење)
Сензор Камера со видлива светлина, термички инфрацрвен сликар, уред за собирање шум, опционален уред за откривање температура и влажност и AIS следење на делумно празнење
Контролен режим Целосно автоматско/далечински управувач

целосно автоматско/далечинско управување

Страна за роботи за интелигентна патролна инспекција

Применливи сценарија

Роботот за патрола на отворено и откривање

Случаи за апликација

Случаи за апликација-страница