• База на HUAWEI Bantian

    Локација:Центар за обука Површина за чистење: Речиси 2000m² Целосна покриеност на време на чистење: околу 3 часа Високо ефикасно што значи дека може да го замени средството за чистење кое работи 16 часа, да ја подобри 100% ефикасноста на работењето и да го намали 50% трошоците Ефект на чистење: Целосното покривање на прашина притискање работата се зголемува еднаш дневно, а операцијата за перење со целосно покривање се зголемува 5 пати неделно.Во исто време, работата на персоналот за чистење во областа станува примерок, како што се патролна инспекција, фрлање ѓубре и распоредување задачи на роботи.
  • Престилка на аеродромот Шенжен

    Област за чистење: Аеродромска престилка во Шенжен Позадина на проектот: Чистењето на престилка бара 24-часовна работа во смени за навремено отстранување на метал, чакал, делови од багаж и други остатоци од туѓи предмети (FOD) на голема површина.За таа цел, Intelligence.Ally Technology разви интелигентен робот за чистење без екипаж кој интегрира автоматско планирање, прецизно избегнување пречки и автоматско чистење.Има функции како инспекција и следење на операцијата во реално време, како и испраќање задачи, и може да се поврзе со системот за управување со летови.Ефект на проектот: Како пионерски проект во индустријата, роботот за чистење на престилка ефикасно го олеснува обемот на чистење, ја подобрува ефикасноста и ефектот и обезбедува безбедно полетување и слетување на авионот на аеродромот Шенжен.
  • Трафостаница

    Регион на инспекција: 220KV и 110KV алтернативен регион Површина на инспекција: Околу 30.000 m2 Точки на инспекциски задачи: Околу 4.800 Време на инспекција со целосна покриеност: Околу 3-4 дена Инспекцискиот робот е способен за читање на мерачот, откривање инфрацрвена температура, проверка на изгледот на опремата и локација .Обезбедено е светло за да се олесни ноќната проверка, 4-6 пати поефикасна од рачната инспекција.Освен тоа, може истовремено да заврши со снимање, анализа и алармирање на податоците.

Контактирајте не