Гледајте Видео
about_logo

Intelligence.Ally Technology

Основана во 2015 година, Shenzhen Intelligence.Ally Technology Co., Ltd. (во натамошниот текст: Intelligence.Ally Technology) е високотехнолошка компанија специјализирана за истражување и развој, дизајн и производство на роботи, како и за обезбедување решенија за услуги на роботи.Компанијата е посветена на истражувачките полиња за фузија на повеќе сензори, вештачка интелигенција и интелигентна навигација.Можеме да се пофалиме со високотехнолошки тим за истражување и развој на ниво на интернационализација, самостојно развиена интегрирана технологија за контрола на софтвер и хардвер за мобилни роботи и повеќе од 20 патенти за пронајдок и 30 авторски права на софтвер.Нашите главни производи вклучуваат роботи за комерцијални услуги како роботи за чистење, роботи за дезинфекција, роботи за испорака на храна.Ние исто така обезбедуваме роботи за комерцијални услуги и серија услуги од истражување и развој до производство за да ги задоволиме потребите на различни индустрии.Во моментов, Intelligence.Ally Technology обезбеди низа решенија за роботи кои покриваат бројни сценарија како енергија, сообраќај, медицински третман и недвижен имот.Нашите производи за интелигентни роботи се рангирани меѓу првите во индустријата во однос на уделот на пазарот, популарноста и репутацијата и дома и во странство.

Развојна патека

 • Основана е Шенжен Intelligence.Ally Technology Co., Ltd

  Основана е Шенжен Intelligence.Ally Technology Co., Ltd

  2015 година
  • Во мај беше основана Shenzhen Intelligence.Ally Technology Co., Ltd
 • Лансиран е проект за истражување и развој за контролор за навигација од првата генерација

  Лансиран е проект за истражување и развој за контролор за навигација од првата генерација

  2017 година
  • Лансиран е проект за истражување и развој за контролор за навигација од првата генерација
  • Во април, беше примена целната субвенција за иновации и претприемништво на Комитетот за иновации за наука и технологија во Шенжен
 • Добиен е национален сертификат за високотехнолошки претпријатија

  Добиен е национален сертификат за високотехнолошки претпријатија

  2018 година
  • Беа развиени возила за интелигентни паркови и беше испорачано првото интелигентно возило без возач
  • Во ноември беше добиен националниот сертификат за високотехнолошки претпријатија
 • Воведена е втората генерација навигациски контролер

  Воведена е втората генерација навигациски контролер

  2019 година
  • Воведен е контролер за навигација од втората генерација;и повеќекратните роботи за апликации беа завршени
  • Во мај, беше доделена Златната награда за извонреден производ на 11-тата меѓународна конференција за мерење на мобилни уреди
  • Во ноември, титулата Technology Pioneer Company беше доделена на Самитот за технолошка индустрија во 2019 година
  • Во декември беше добиена сертификација за меѓународни стандарди ISO9000
 • Доделена е првата награда на AIEC Smart Economy Challenge

  Доделена е првата награда на AIEC Smart Economy Challenge

  2020 година
  • Програмата за масовно производство во индустријата беше лансирана заедно со национален план за промоција, постигнувајќи кумулативна продажба од над 100 милиони американски долари и кумулативни роботи од над 500
  • Во декември беше доделена Првата награда на AIEC Smart Economy Challenge
 • Главно се инвестирани 10 милиони

  Главно се инвестирани 10 милиони

  2021 година
  • Финансирањето од Серија А во вредност од 10 милиони главно беше инвестирано од Фондацијата Џиан Хуа и Групацијата за кредитни гаранции Шенжен, а потоа од Ласа Чујуан и Центарот за инвестиции во акционерски капитал Шенжен Сити Шиненгтонг
 • опфаќа повеќе од 40 урбани области

  опфаќа повеќе од 40 урбани области

  2022 година
  • Со Шенжен, Кина како центар, имаме глобална дистрибутивна мрежа која покрива повеќе од 40 урбани области

Квалификациска чест

 • Чест 1

  Чест 1

  Награда за одличен придонес за навигација
 • Чест 2

  Чест 2

  Професионална единица за соработка за моќен робот
 • Чест 3

  Чест 3

  Честа на економски набљудувач
 • Чест 4

  Чест 4

  Првата награда за економичен предизвик со вештачка интелигенција
 • Чест 5

  Чест 5

  Честа за анкета и извлекување
 • Чест 6

  Чест 6

  Претпријатија со висока и нова технологија
 • Чест 7

  Чест 7

  Одличен добавувач на производи
 • Чест 8

  Чест 8

  Најактивното претпријатие во геоматската индустрија
 • Чест 9

  Чест 9

  Најактивното претпријатие во геоматската индустрија
 • Чест 10

  Чест 10

  специјализирани и софистицирани претпријатија кои произведуваат нови и уникатни производи